piumini moncler moncler jacket moncler online shop parajumpers jakke woolrich outlet woolrich parka salecanada goose damen kensington Canada Goose damen parajumpers outlet parajumpers online shop

Bel Gratis : 088 - 770 9999

Ja, ik wil graag gratis offertes!

Incasso bedrag:
Opdrachten p/j:
Bedrijfsnaam:*
Aanhef:
Contactpersoon:*
Telefoon:*
E-mail adres:*
Adres:
Postcode:
Plaats:
Opmerking:

 ja Ja, ik ontvang graag maandelijks de beste tips over besparen en het vergelijken van offertes (GRATIS).*

Privacy Policy

Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer omvat alle activiteiten die erop zijn gericht het debiteurensaldo zo laag als mogelijk te houden, de betalingstermijn te verkorten en de afschrijving op debiteuren te voorkomen. In de praktijk komt dat neer op het opstellen van een goed beleid voor debiteurenbeheer en het uitvoeren van debiteurenbeheer.

Beleid debiteurenbeheer

Een goed beleid voor debiteurenbeheer begint al bij het aangaan van de overeenkomst met klanten. Welke betalingstermijn wordt overeengekomen en is de procedure ingeval van wanbetaling goed beschreven in de overeenkomst en algemene voorwaarden. Daarnaast kan de kredietwaardigheid vooraf worden onderzocht en het betalingsgedrag worden gecontroleerd. Debiteurenbeheer schrijft ook voor hoe op klachten en betwisting moet worden gereageerd en op welke wijze betalingsherinnering moet plaatsvinden. Daarnaast omvat het beleid debiteurenbeheer ook of en wanneer de vordering uit handen wordt gegeven en aan wie.

Effectief debiteurenbeheer

Voor veel bedrijven en ondernemers is het uitvoeren van debiteurenbeheer niet de eerste prioriteit. Het schriftelijk en telefonisch herinneren van debiteuren is een vak apart. Het is een kunst om serieuze argumenten van smoezen te kunnen onderscheiden en duidelijke afspraken te kunnen maken met klanten en deze te bewaken. Goed uitgevoerd debiteurenbeheer kan de betalingstermijn aanzienlijk terugdringen en het aantal afschrijvingen op debiteuren voorkomen. Debiteurenbeheer verdient zich daarom snel terug.

Debiteurenbeheer wel of niet uitbesteden

Juist omdat binnen veel bedrijven debiteurenbeheer kind van de rekening is, kan debiteurenbeheer beter worden uitbesteed. Gebrek aan tijd, prioriteit en zakelijkheid kan daarvoor een prima reden zijn. Op het moment dat u dit duidelijk kenbaar maakt aan uw relaties, hoeft u zich geen zorgen te maken voor de relatie met uw klanten. U valt niet zoveel te verwijten, aangezien u slechts toe laat zien op naleving van de overeenkomst. Veel incassobureaus voeren naast de incasso werkzaamheden ook activiteiten uit gericht op debiteurenbeheer.© 2014 Incassobureau-Kiezen. Alle rechten voorbehouden. Lovinklaan 1 | 6821 HX Arnhem | T 088 - 770 9999