4 vrijblijvende offertes!

  Openstaande factuur:*

  Bedrijfsnaam:*

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Toelichting:

  GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 INCASSO OFFERTES!

  "Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van incassobureaus! Daardoor kon ik de juiste keuze maken. Mijn klant heeft gelukkig al betaald!"

  Edwin Schrevers - Rijschooltest

  Al meer dan 13.212 offertes aangevraagd via deze website. Sinds 2012 het beste incassoportaal van Nederland"

  • Gratis 4 Incasso offertes
  • Enkel betrouwbare incassobureaus
  • No-Cure-No-Pay Incasso
  • Incasso 100% uitbesteden
  • Hoogste succespercentage
  • Gratis uw incasso indienen

  Debiteurenbeheer

  Debiteurenbeheer omvat alle activiteiten die erop zijn gericht het debiteurensaldo zo laag als mogelijk te houden, de betalingstermijn te verkorten en de afschrijving op debiteuren te voorkomen. In de praktijk komt dat neer op het opstellen van een goed beleid voor debiteurenbeheer en het uitvoeren van debiteurenbeheer.

  Beleid debiteurenbeheer

  Een goed beleid voor debiteurenbeheer begint al bij het aangaan van de overeenkomst met klanten. Welke betalingstermijn wordt overeengekomen en is de procedure ingeval van wanbetaling goed beschreven in de overeenkomst en algemene voorwaarden. Daarnaast kan de kredietwaardigheid vooraf worden onderzocht en het betalingsgedrag worden gecontroleerd. Debiteurenbeheer schrijft ook voor hoe op klachten en betwisting moet worden gereageerd en op welke wijze betalingsherinnering moet plaatsvinden. Daarnaast omvat het beleid debiteurenbeheer ook of en wanneer de vordering uit handen wordt gegeven en aan wie.

  Effectief debiteurenbeheer

  Voor veel bedrijven en ondernemers is het uitvoeren van debiteurenbeheer niet de eerste prioriteit. Het schriftelijk en telefonisch herinneren van debiteuren is een vak apart. Het is een kunst om serieuze argumenten van smoezen te kunnen onderscheiden en duidelijke afspraken te kunnen maken met klanten en deze te bewaken. Goed uitgevoerd debiteurenbeheer kan de betalingstermijn aanzienlijk terugdringen en het aantal afschrijvingen op debiteuren voorkomen. Debiteurenbeheer verdient zich daarom snel terug.

  Debiteurenbeheer wel of niet uitbesteden

  Juist omdat binnen veel bedrijven debiteurenbeheer kind van de rekening is, kan debiteurenbeheer beter worden uitbesteed. Gebrek aan tijd, prioriteit en zakelijkheid kan daarvoor een prima reden zijn. Op het moment dat u dit duidelijk kenbaar maakt aan uw relaties, hoeft u zich geen zorgen te maken voor de relatie met uw klanten. U valt niet zoveel te verwijten, aangezien u slechts toe laat zien op naleving van de overeenkomst. Veel incassobureaus voeren naast de incasso werkzaamheden ook activiteiten uit gericht op debiteurenbeheer.