4 vrijblijvende offertes!

  Openstaande factuur:*

  Bedrijfsnaam:*

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:*

  Toelichting:

  GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 INCASSO OFFERTES!

  "Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van incassobureaus! Daardoor kon ik de juiste keuze maken. Mijn klant heeft gelukkig al betaald!"

  Edwin Schrevers - Rijschooltest

  Al meer dan 13.212 offertes aangevraagd via deze website. Sinds 2012 het beste incassoportaal van Nederland"

  • Gratis 4 Incasso offertes
  • Enkel betrouwbare incassobureaus
  • No-Cure-No-Pay Incasso
  • Incasso 100% uitbesteden
  • Hoogste succespercentage
  • Gratis uw incasso indienen

  Kantonrechtersgrens verhoogd tot 25000 euro

  Vanaf 1 juli 2011 wordt de kantonrechtersgrens verhoogd tot 25.000 euro. Deze grens was 5.000 euro. Is de hoofdsom van de incasso lager dan 25.000 euro, dan heb je voortaan geen advocaat meer nodig. En dat scheelt nogal wat in incassokosten.

  Wat houdt de kantonrechtersgrens in?

  De kantonrechter houdt zich bezig met kleine geschillen over huurzaken, geldvorderingen(incasso’s), arbeidsrechtelijke zaken en een aantal familierechtelijke aangelegenheden en verkeersovertredingen. Als u voor de kantonrechter moet verschijnen heeft u geen advocaat nodig. De grens tot waar incasso’s door de kantonrechter mochten worden behandeld, was 5000 en wordt dus 25.000 euro. Bij bedragen daarboven moet de zaak bij de rechtbank worden aangebracht en daarvoor heb je dus een advocaat nodig.

  Advocaat krijgt concurrentie van incassobureaus

  Voortaan mogen incassobureaus dus incassozaken tot 25.000 euro zelf voor de rechtbank brengen. Voorheen hadden advocaten het alleenrecht om zaken vanaf 5.000 euro voor de rechtbank te brengen. Advocaten krijgen er dus flinke concurrentie bij.

  Incassoprocedure goedkoper

  Het voeren van een juridische incassoprocedure, kan dus goedkoper worden. Misschien dat u zelf de juridische kennis ontbreekt, maar het incassobureau kan voortaan juridisch medewerkers inschakelen in plaats van advocaten. Het uurtarief van een advocaat ligt tussen de 150-350 euro terwijl een incassojurist maar tussen de 80 en 120 euro rekent. Daarnaast zijn de griffiekosten bij het kantongerecht aanzienlijk veel lager dan bij de rechtbank.